(Seated Peasant Woman, c.1880 by Camille Pissarro) ~ Енергия и здраве

...
(Seated Peasant Woman, c.1880 by Camille Pissarro) ~ Енергия и здраве
Коментари Харесай

Никога, дори мислено не се унижавайте ♥ Юрий ХВАН

(Seated Peasant Woman, c.1880 by Camille Pissarro)

~ Енергия и здраве

„ Лоша “ и „ добра “ енергия 

Вероятно нееднократно сте чували хората да споделят: „ той има неприятна сила “. Струва ви се, че това са нелепости. Смятате, че хората не могат да обяснят свястно какво съставлява силата и постоянно я употребяват в диалозите си без особена нужда, просто с цел да наподобяват по-умни и съвременни. Видите ли какъв съм, не изоставам от времето, зная думата „ сила “ и умея да я употребявам. И в действителност, няма нищо по-лесно от това да се изясни държанието на всеки недодялан и противен човек с „ неприятна “ сила – умно и съвременно, нали? 

Струва ви се, че е работа на физиците да приказват за сила. Не сте напълно прави. Случвало ли ви се е да усещате с гърба си, че някой се е втренчил във вас? Обръщате се и фактически улавяте погледа му. Какво е това? Защо сте почувствали погледа на индивида, нали не ви викал и не се е докоснал до вас? Това е дело на силата, която ни заобикаля. 

Или да вземем за пример обстановка, когато сте изпитвали огромна наслада. Какви чувства си спомняте? Лекота, прилив на сили, предпочитание за живот. И противоположното – когато ви се е случвало нещо доста неприятно, ви се е коствало, че силите ви напущат, нищо не ви спори. 

Откъде знам това ли? Това се случва на всички, в това число и на мен. Тук също има пръст силата, по-точно нейната липса. Как става по този начин? 

~ Човекът е енергийно същество 

Всеки жив организъм има енергиен капацитет, по този начин е във Вселената, в която се намира нашата планета. Всеки от нас би трябвало да живее в естетика с нея, т.е. да получава толкоз сила, колкото е належащо на здравия човек, и да не нарушава съществуващото равновесие с силата на разрушителите страсти и отрицателните мисли. 

Всеки жив организъм може да влияе върху околния свят със личната си сила. Безспорно със съществуването си индивидът въздейства на природата, животните и растенията. Навярно сте чували, че градинарите, които обичат растенията, получават удивителни резултати. За такива майстори споделят, че имат „ златни ръце “. До каквото се допрян, даже да е почерняла главня, безусловно ще напъпи и ще цъфне. 

~ Цветята усещат положителните хора  

Познавам една жена, която твори чудеса с лалета. Не, не е вълшебница. Тя безусловно убеждава лалетата си да цъфтят. 

Голяма работа, ще кажете, и у нас на вилата цъфтят лалета. Да, несъмнено, само че през лятото. А нейните лалета цъфтят цяла година, даже през зимата. И не в оранжерия, а в елементарен градски апартамент! И моята позната не живее на юг, където зимата е мека, а в Петербург, където зимите са люти - термометърът пада под минус 20 градуса! Тя приказва с тях, шепне им нещо си, усмихва им се, а те цъфтят ли, цъфтят. 

По принцип такива хора имат огромен позитивен енергиен капацитет. Същото може да се каже и за тези, които обичат да работят с животните. И с хората, несъмнено. 

~ Енергийно влияние върху здравето 

Естествено, прелестно е да отглеждаш екзотични растения и да другаруваш с животните, само че енергийните качества на индивида не се лимитират с това. 

От древността са известни всевъзможни знахари, които са лекували хората и са решавали проблемите им. И са го правили не с аспирин и с антибиотици. Лекували са с сила, т.е. въздействали са енергийно върху пациентите си, въпреки че тогава не са познавали тази дума. Не вярвате в тези „ дивотии “ и смятате, че са останки от предишното ли? А за какво тогава хората са оздравявали? Защо животът им се е оправял? Защо са вярвали на знахарите? Не са били толкоз огромни простаци, нали? Научно е потвърдено, че взаимоотношението сред знахаря и пациента му става на енергийно равнище. 

Биофизичните проучвания през последните 50-60 години потвърдиха, че природата на енергийното влияние върху болния орган има темперамент на електромагнитно лъчение. Същността на въздействието е енергиен сигнал, изпратен в проблематичната област. Това, което ние назоваваме мощ на въображението, на мисълта. Реакцията на организма в резултат на енергийния сигнал става на клетъчно равнище. Тоест ние с вас сме правили единствено това – възстановявали сме енергийния си баланс. Само че не сме го наричали по този начин. 

~ Кратки сведения за енергийното устройство на човека 

Какво съставлява силата, която ни заобикаля, по какъв начин наподобява, по какъв начин влияе върху нас? Съществуват няколко гледни точки какво съставлява енергийната конструкция на индивида. Най-често я разказват като обвивка към тялото, която наподобява на сфера или елипса. Енергийната обвивка може да бъде с розов, жълт, лимонов, даже светлосин или златист цвят. Това зависи от степента на интелектуалното и духовното развиване, от здравословното положение, от прочувствения декор и от голям брой други моменти, присъщи на съответния човек. 

Енергийната обвивка на здравия човек се саморегулира. Не се замисляте по какъв начин дишате, до момента в който сте здрави и дихателната ви система работи автоматизирано. Едва когато се разболеете, разбирате по какъв начин сте дишали, тъй като нормалният темп на дишането се нарушава. Нещо сходно става и с енергийната обвивка. Докато всичко е наред, вие въобще не се сещате за нея — енергообменът става автоматизирано. Но щом се появи проблем, оставате без сили, стартират заболявания и т.н. 

~ Причините за нарушение целостта на енергийната обвивка 

Такава причина може да бъде да вземем за пример човешката мисъл. Ако тя е отрицателна, фактически може да окаже съществено разрушително влияние върху енергийната обвивка. Ето за какво поради личното си здраве се старайте да се въздържате от мисли с отрицателен заряд. Вие самите знаете, че с сходни мисли се живее тежко. Да не приказваме за прочувствените изявления от рода на: „ Бъди прокълнат “, „ Да пукнеш нека “, които от време на време сами изхвърчат от устата ни. Старайте се да не допускате сходни „ сривове “. Повярвайте, те са нездравословни за вас самите. 

Случвало ли ви се е да се ругаете: „ Ама че съм простак! “, „ Голяма идиотка съм! “ и то за някаква нелепост? Сигурно ви се е случвало. Бихте могли да премълчите, само че не – обидите се сипят по цялостна стратегия. На всичкото от горната страна се радвате – какъв съм самокритичен. 

Подобни изявления обаче могат да нанесат сериозна реда на вашата енергетика, да станат причина за енергиен дисбаланс. Знаете правилото на бумеранга, нали? Положителният или негативният енергиен заряд се връща при вас, тъй като вашата сила е обвързвана с вас. Ако в близост има близки вам хора, даже да не сте кръвни родственици, той визира и тях. 

Ето за какво правилата на нашата школа ни убеждават да не позволяваме отрицателни мисли за себе си. Никога, даже въображаемо не се унижавайте. 

Мисълта има грамаден енергиен заряд. Представете си каква може да е силата на разрушителната мисъл! И ще пострада преди всичко оня, комуто тя принадлежи. 

„ Не копай гроб другиму – самичък ще паднеш в него! “. Колко пъти хората са се убеждавали в правотата на тези думи, само че все пак непрестанно се стремят да обидят близък. А цялото зло, без значение дали е отрицателна мисъл или постъпка, се връща като бумеранг отново при нас. И носи заболявания и голям брой проблеми. 

~ Управляване на мисловната енергия 

Мисълта е управляема сила. Ако се научите да работите с мисълта, ще можете да влияете на енергетиката, а затова и на здравето си. Енергията на организма постоянно следва съзнанието, мисълта. Много неща зависят от вас самите. 

Безсмислено е да седите и да чакате дарове от живота, по този начин можете да си седите до дълбока напреднала възраст, без да ги дочакате. А на всичкото от горната страна въздишате и мърморите: „ Не ми върви! “ Това са нелепости – всеки самичък върви! Така че вземайте се в ръце и сами създавайте ориста си. 

Като премахнете отрицателните мисли и облици, автоматизирано премахвате аргументите за заболяванията си! 

Можете да обиколите всички лекари в поликлиниката, да изгълтате всички предписани ви хапчета и да извършите всички процедури, само че всичко това няма да даде резултат, в случай че не се отървете от надълбоко вкоренените във вас отрицателни мисли. Те, като комфортно настанил се паразит, с приятност ще изгълтат всички медикаменти и няма да им приседне, тъй като отрицателната мисъл не може да се победи с хапче. А безусловно би трябвало да се победи!

От: „ Десетте златни правила на щастието “, Юрий Хван, изд. „ НСМ Медиа “, 2011 година
Картина: Seated Peasant Woman, c.1880 by Camille Pissarro; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР